A A A K K K
для людей з порушеннями зору
ВЕЛИКОБУБНІВСЬКИЙ ЗАКЛАД ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ І-ІІІ СТУПЕНІВ РОМЕНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

КАЛЕНДАР ПОДІЙ

Дата: 29.06.2021 21:46
Кількість переглядів: 14

09.06.2021 ВІДПОЧИВАЄМО АКТИВНО

Літечко – літо, ти до нас прийшло.

Літечко – літо тепло принесло.

Літечко – літо – канікул пора.

Літечко – літо, радіє дітвора!

Зустрічаєм свято літа ,

Свято сонця, свято світла.

Сонце, грій тепліше,

Буде свято веселіше!

   Літні канікули – особливо сприятлива пора для оздоровлення й активного відпочинку. Тому потрібно користуватися нагодою й максимально ефективно використовувати цей час. Саме так і зробили у Великобубнівському закладі загальної середньої освіти  І – ІІІ ступенів. Гамірно й весело було 9 червня у Великих Бубнах, бо саме цього дня на базі освітнього закладу розпочав роботу пришкільний табір з денним перебуванням ,,Ромашка”, у якому налічується 61 дитина. Святково вдягнені, усміхнені, сповнені енергії та ентузіазму вишикувалися «таборяни» на першу лінійку , бадьорості всім додала ранкова зарядка, а після смачного сніданку розпочався святковий концерт.

     Перший день пройшов весело та цікаво. Було проведено урочисту лінійку, присвячену відкриттю табірної зміни. Діти взяли участь у різноманітних конкурсах та розвагах: розповідали вірші, співали, танцювали, малювали, розповідали цікаві гуморески, змагалися в спортивних іграх.

    Сподіваємося, що висока майстерність педагогічних кадрів, обслуговуючого персоналу, чітко продуманий план роботи, заплановані екскурсії зроблять відпочинок пізнавальним, веселим і корисним. Адже дуже добре, коли діти мають можливість не лише гарно відпочити, а й оздоровитися та підвищити свій інтелектуальний рівень.

Хай вирує табірне життя,

Хай веселим воно буде і щасливим!

Хай приємним буде відпочинок!

У дитячім таборі розпочалася зміна!

10.06.2021 ДЕНЬ ЗАГОНУ

Хай вирує табірне життя,

Хай веселим воно буде і щасливим!

Хай приємним буде відпочинок!

      Сьогодні пройшов другий день у пришкільному таборі відпочинку з денним перебуванням “Ромашка” на базі Великобубнівського ЗЗСО.

    Діти із задоволенням взяли участь в оформленні класних кімнат, куточків. Розучували девіз і табірну пісню, розподілили обов’язки.

    До Дня друзів виготовили сувеніри для друзів по табору.

   Також були проведені бесіди з питань збереження життя і здоров’я дітей.

11.06.2021 ДЕНЬ КАЗКИ

   11 червня у Великобубнівському пришкільному таборі «Ромашка» день проходив під назвою «День Казки». Дітлахи молодших загонів «Малюки» та «Промінці» відвідали сільську бібліотеку, де бібліотекарі Харченко Любов Олексіївна і Матяш Валентина Федорівна привітно зустріли їх і радо розповіли казочки із «Бабусиного візочка казок» та провели гру "Чарівні казки".

          А ще діти переглянули улюблені мультиплікаційні казки і кожен загін представив свою інсценізацію казочки. Так, загін «Малюки» показав казку «Рукавичка» на сучасний лад, загін «Веселка» - казку «Ріпка», у якій всі учасники предстали у чудових костюмах , діти загону «Дивосвіт» одержали море усмішок , показавши сценку з казки «Коза -дереза».

14.06.2021 ДЕНЬ ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА

   Сьогоднішній день у пришкільному відпочинковому таборі «Ромашка» розпочався традиційно – організаційна лінійка, зарядка, сніданок і заходи , а їх було чимало : перегляд фільмів про тварин; бесіди про правила поводження з тваринами; практичне заняття з надання першої допомоги при укусах чи подряпинах, яке провела шкільна сестра медична; екскурсія до лісу і бесіда «Тварини і рослини нашого краю , занесені до Червоної книги»; конкурс малюнків «Моя планета – мій дім». А ще до нашого табору завітали гості із Роменського міського центру соціальних служб, які провели із дітьми цікаві та веселі ігри.

             А закінчився такий насичений день смачним обідом. Діти поверталися додому задоволені та щасливі.

15.06.2021 ДЕНЬ СПОРТУ

   Важко переоцінити роль спорту в зміцненні дитяого організму, а тому цілком закономірно, що під час роботи пришкільного відпочинкового табору чільне місце відводиться спортивно-оздоровчому напрямку. Так, сьогодні у таборі був «День спорту». Діти прослухали бесіду «Як уберегти себе від сонячного (теплового удару)»; малювали малюнки «Спортом займатися-здоровим рости»; позмагалися в спортивних естафетах; пограли в рухливі ігри. Діти загону «Малюки» творчо попрацювали з практичним психологом на занятті «Ми - за здоровий спосіб життя». Активний день завершився смачним обідом.

16.06.2021 ДЕНЬ КНИГИ

У «День книги» загони «Веселка» (3 кл.) і «Дивосвіт» (4 кл.) відвідали сільську бібліотеку, де їх привітно зустріли володарки царства книг Матяш Валентина Федорівна і Харченко Любов Олексіївна. Для маленьких читачів бібліотекарі провели ряд цікавих заходів. В аукціоні народної мудрості «Низка загадок і приказок» діти відгадували загадки , ознайомилися з українськими народними приказками. Прослухали цікаву й корисну інформацію для грибників «Треба так багато знати, як ідеш гриби збирати». Відвідали бібліотечний урок «Журнальна лотація», на якому ознайомилися із переліком дитячих журналів. Під час «Літньої мандрівки у світ книжок» оглянули виставку дитячих книг і журналів «Читаймо літом».

              До загонів «Малюки» ( 1кл.) і «Промінці» (2 кл.) завітала шкільний бібліотекар Пугач Інна Олександрівна і провела із маленькими читачами захід «Зростай разом із книгою». Діти переглянули цікаве відео «В гостях у Добрячка» і дізналися про те, як твориться книга; відгадували загадки, читали цікаві книги.

             Не менш цікавою була робота із вихователями у гуртках за інтересами. Діти проявили свою фантазію під час виготовлення красивих закладок для книжок. Повторили правила дорожнього руху та дорожні знаки. Дехто малював улюблених казкових персонажів, а хтось мандрував казковими лабіринтами. Аби розім’ятися, провели жваві руханки.

          Ще один день табірного життя пройшов цікаво, весело й змістовно.

17.06.2021 ДЕНЬ ПОДОРОЖІ

 У «День подорожі» вихованці табору «Ромашка» здійснили поїздку до лісгоспу (м. Ромни), де дізналися про різновиди дубів, кленів та інших дерев. Діти назбирали карликових жолудів, навіть знайшли в траві минулорічні лісові горішки. Цікаво було погріти долоньки на корі бархата амурського ( нар.- коркове дерево), доторкнутися до гледичії колючої ( дерево з величезними колючками), погладити м'якенькі голочки модрини . Дізналися багато цікавого про різні види дерев. Дітвора з уважністю слухала розповідь працівника лісгоспу про основні правила поведінки в лісі. Активними були діти й під час розгляду стенду з тваринами, вказуючи на знайомих їм тварин і птахів. Корисною для всіх була розповідь про їстівні й отруйні гриби. І тут з – поміж дітей знайшлося чимало знавців грибів.

    Екскурсанти завітали до питомника, де вирощують різноманітні декоративні кущики та деревця. Екскурсовод розповів про процес вирощування рослин. Справжнім дивом була мініводойма з лататтям і квітами білої водяної лілії.

     Також у цей день діти відвідали найулюбленіше їхнє місце - дитячий парк з атракціонами.   Подорож закінчилася походом до магазину за морозивом.

18.06.2021 ДЕНЬ УКРАЇНСЬКИХ ТРАДИЦІЙ

 Звичаї та традиції свого народу необхідно знати та шанувати, бо в них закладена життєва мудрість та настанови щодо способу життя. У таборі «Ромашка» 18 червня пройшов День українських традицій. У рамках цього дня вихователями для дітей проведено виховну годину «Ой, прийшла зелена Трійця!» .

           Вихованці загонів «Промінці», «Веселка» і «Дивограй» відвідали сільську бібліотеку. Надзвичайно цікавим був майстер-клас «Віночок мій, вінок», проведений бібліотекарями Матяш В.Ф. і Харченко Л.О.. Вони ознайомили маленьких гостей зі способами плетіння вінка і символікою кожної квіточки в ньому; прищепили пошану до народних звичаїв та традицій, розвинули естетичні смаки. На завершення- пограли в гру «Заплети віночок». До пришкільного табору діти повернулися із власноруч сплетеними вінками.

          Для пізнавально-розважальному шоу «У нашім краї цвітуть вишиванки» діти з радістю одягли вишиванки та власноруч сплетені віночки. Як завжди, проводились ігри на свіжому повітрі.

Цей день залишиться в пам`яті вихованців надовго. Додому поверталися із подарунками - красивими віночками.

22.06.2021 ДЕНЬ СКОРБОТИ І ВШАНУВАННЯ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ВІЙНИ В УКРАЇНІ

 22 червня ми згадуємо сумну дату початку війни в Україні, що розв’язали нацистські загарбники 80 років тому.

Все починалося з грому небесного,

Такого жорстокого, такого нечесного.

Із ненависного, злісного грому,

Який на світанку вигнав із дому...

     Сьогодні у пришкільному таборі відпочинку з денним перебуванням на базі Великобубнівського ЗЗСО відбувся Урок Пам'яті, на якому діти уважно прослухали розповідь учителя історії Кохно В.В. про причини початку Другої світової війни та її наслідки, дізналися про партизанські загони , які діяли на території Сумщини. Згодом діти відвідали братську могилу визволителів с. Великі Бубни , Меморіал Слави, на якому викарбувані імена односельчан, які загинули на війні, впорядкували територію біля них, взяли участь у покладанні квітів. Хвилиною мовчання вшанували всіх, хто загинув у тій страшній війні.

     А ще намалювали малюнки «Хай завжди буде сонце» та плакат «22 червня - День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні ».
     Діти загону «Промінці» активно попрацювали зі шкільним практичним психологом Галайко В.І. і склали «Віночок дружби».

23.06.2021 ДЕНЬ КРАЄЗНАВСТВА

У пришкільному таборі «Ромашка» сьогодні День краєзнавства. Діти разом зі своїми вихователями відвідали історико-культурний заповідник "Посулля" в с. Пустовійтівка. Тут вони дізналися історію Свято-Троїцької церкви, збудованої у 1773 році коштом Петра Калнишевського; побували біля пам’ятки архітектури кінця 19 століття - дерев’яного вітряка, заглянули до світлиці, піднялися на горище вітряка.

      Залюбки діти й дорослі відвідали музей Петра Калнишевського, який має декілька залів, у яких виставлено багато речей, які складають повну картину про життя та діяльність останнього кошового отамана. Крім того, тут ще й сповна розкривається історія нашого краю. На численних стендах розташовуються старовинні знахідки, різні побутові речі, описано період Голодомору та радянське минуле. Чудові розповіді екскурсовода поповнили знання дітей про історію та історичних постатей рідного краю. Цікава і корисна інформація не залишила нікого байдужим.

     На згадку про історико-культурний заповідник "Посулля" діти придбали магнітики, буклети та інші сувеніри.

24.06.2021 ДЕНЬ МОДИ ТА ДИЗАЙНУ

     Мода - що може бути цікавішим? Мода і стиль - поняття не лише сучасного світу. Це не тільки гонитва за всім новим, це - проникнення в суть новизни при одночасному зверненні до старих традицій. Тож у пришкільному таборі «Ромашка» сьогодні проходив День моди та дизайну. Діти продемонстрували цікаві моделі одягу та сучасні зачіски.

     Усі діти старанно готувались до цих заходів: і вдома разом з батьками, і в таборі разом з вихователями. Усі учасники показали, які вони модні, стильні та з відчуттям смаку.

25.06.2021 ДЕНЬ ПАТРІОТА

Шкільні екскурсії — це ті події, які пізніше згадуються все життя. 25 червня діти відпочинкового табору «Ромашка» мали чудову нагоду побувати в с. Матлхове на молочно-товарній фермі ТОВ «Агрофірми «Лан»». Із задоволенням відвідали маленьких теляток, заглянули й до корівок, де їх чекав несподіваний сюрприз – щойно народжене телятко, яке облизувала щаслива мама-корівка. Діти побачили весь процес одержання молока: від доїльного залу до залу з холодильним устаткуванням. Головним сюрпризом для всіх екскурсантів було морозиво від директора агрофірми Киричка Володимира Андрійовича, яким їх пригостила завідуюча фермою Коноваленко Інна В’ячеславівна.

          Подякувавши за гостинність, діти поїхали до гідрологічної пам’ятки природи місцевого значення «Криниці святої». Тут усі напилися прохолодної джерельної води, а бажаючі взяли ще й із собою. З чудовим настроєм дітвора поверталася додому, наспівуючи пісні.

          А в пришкільному таборі на всіх чекали цікаві заходи, адже за планом 25 червня – «День патріота». Діти загону «Малюки» намалювали чудові малюнки із зображенням державної символіки і плакат-карту із регіонами України. Загін «Промінці» виготовили плакат, де теж було зображено українську символіку. Вихователі загонів «Промінці», «Веселка» і «Дивосвіт» зі своїми вихованцями провели бесіду-діалог «Конституція-наш спільний крок до майбутнього», у якій завданням було сформувати у дітей повагу до державної символіки: герба, прапора, гімну України, Конституції. Діти загонів «Малюки» і «Веселка» малювали малюнки на асфальті на тему: «Я люблю свою країну», де було зображено символи України. Під час малювання, діти проявили себе, як маленькі патріоти своєї країни.

У всіх людей одна святиня.

Куди не глянь, де не спитай.

Рідніша їм своя пустиня,

А ніж чужий в пустині рай.

Їм красить все їх рідний край.

Нема без кореня рослини,

А нас, людей, – без Батьківщини!

Після проведених заходів усі просто розважалися.

День був цікавим та насиченим.

29.06.2021 ДЕНЬ ТУРИЗМУ

   У цей день відбулась екскурсія дітей загонів «Промінці», «Веселка» та «Дивограй» до 14-ї державної пожежно-рятувальної частини (м.Ромни). Вогнеборці ознайомили гостей зі спецобладнанням, що допомогає під час приборкання пожеж та рятування людей із різних небезпек. Дітям продемонстрували спеціальну техніку, що знаходиться на захисті Роменської територіальної громади від вогняної стихії та розповіли, як вона працює. Пожежники нагадали школярам основні правила безпечної поведінки.

            Найбільше екскурсантам запам’яталися відвідини гаража з технікою та устаткуванням, на фоні якого вони фотографувались .

            Від вогнеборців діти зі своїми вихователями поїхали в гості до Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНC України ( м. Ромни) . Тут вони отримали чудову можливість ближче познайомитися з героїчною про-фесією рятувальника та дізнатися про нелегку справу рятування людських життів. Школярі з інтересом слухали про особливості ліквідації надзвичайних ситуацій, про техніку й обладнання, які для цього необхідні.

               Також дітям розповіли, що таке вибухівка, які різновиди вибухонебез-печних предметів існують та як правильно діяти в разі їх виявлення. А щоб розповідь була цікавішою, продемонстрували школярам макети гранат, мін, артилерійських та реактивних снарядів й інших небезпечних предметів, які найчастіше піротехніки вилучають та знищують на території Сумської області та в зоні проведення АТО. Екскурсовод провела цікаву та пізнавальну екскурсію музеєм ДСНC.

    На думку педагогів та рятувальників, проведення таких заходів певною мірою поповнить багаж знань дітей з питань безпечної життєдіяль-ності та дозволить уникнути небезпечних ситуацій в їх буденному житті.

           Дякуємо співробітникам пожежної частини №14 та Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНC України в м. Ромни за захоплюючу та пізнавальну екскурсію!

          У цей день цікаво та змістовно провели час і найменші вихованці пришкільного відпочинкового табору «Ромашка» - загін «Малюки». Діти разом зі своїми вихователями на території навчального закладу розбивали намети, гралися в ігри і просто відпочивали під теплими сонячними променями. А після смачного обіду творчо працювали - вирізали та клеїли.
Усі залишилися задоволені сьогоднішнім днем.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора