A A A K K K
для людей з порушеннями зору
ВЕЛИКОБУБНІВСЬКИЙ ЗАКЛАД ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ І-ІІІ СТУПЕНІВ РОМЕНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Травень

Дата: 15.05.2023 18:02
Кількість переглядів: 33

Важливі поради, до яких слід прислухатися батькам випускників

Поясніть дитині, що, незважаючи на велике значення тестування, на його проходженні життя не закінчиться. Навіть якщо дитина провалить випробування, це не стане «кінцем світу». Завжди є можливість пройти ЗНО наступного року, спробувати вступ на іншу спеціальність (коли на бажану не вистачає балів), може, взагалі змінити напрям підготовки.

  • Підбадьорюйте майбутніх студентів! Основною тезою спілкування має стати фраза: «Я точно знаю, ти зможеш!». Порівняння з іншими («От дивись, як готується …, а ти!»), зневага розумових здібностей («Та куди ти лізеш, все одно з тебе толку ніякого!»), недовіра («А ти точно займався? Я зараз перевірю, й якщо ні…»), вимоги та шантаж («Я ж для тебе на двох роботах працюю, щоб ти вивчився, а ти!») – все це лише демотиватори. Хваліть дитину! Нагадуйте їй про те, що вона може, вміє, розуміє, треба лише постаратися, і все буде добре.
  • Перевірте знання школяра разом із ним. Влаштуйте вдома «пробне ЗНО», подивіться, як ваші син чи донька відповідають на запитання, чи нервуються при цьому, скільки часу це займає. Це дасть змогу помітити вади й прогали в знаннях і вчасно виправити ситуацію. Зверніть увагу: підліток може не помітити якихось проблем чи не надати їм значення, батькам це побачити простіше. Коли родичі не мають змоги це зробити, можна доручити справу фахівцям.
  • Не вимагайте неможливого! Коли випускник з поважних причин (хвороба, проблеми з онлайн-навчанням минулі два роки, війна тощо) не засвоїв якихось частин навчальної програми, він просто не зможе нормально пройти тестування. Тоді потрібна підготовка до ЗНО з нуля.
  • Визначте формат навчання. В теперішніх умовах (окупація частини території України, перебування за кордоном, складнощі з переміщенням по території країни), можливо, кращою буде підготовка до ЗНО онлайн. Це дає змогу займатися у найкращих фахівців столиці та великих міст дітям навіть з глухих містечок.
  • Не намагайтесь загнати майбутнього випускника у жорсткі рамки й позбавити усіх розваг. Відволікатися від навчання не просто корисно, це вкрай необхідно! За умови, звичайно, що розваги не стануть на перешкоді проходженню підготовки.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора