A A A K K K
для людей з порушеннями зору
ВЕЛИКОБУБНІВСЬКИЙ ЗАКЛАД ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ І-ІІІ СТУПЕНІВ РОМЕНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Лютий

Дата: 20.02.2023 17:46
Кількість переглядів: 28

Як  упоратися зі стресом

1. Сон

. Коли розслаблене тіло, психіка також розслабляється й відновлюється. Повноцінний нічний сон допоможе  краще впоратися зі стресом. Також корисний нетривалий сон упродовж дня.

2. Фізична активність

Це один із кращих способів позбутися стресу. Чи не найліпший спосіб упоратися зі стресом – це пробіжка. Також корисно вирушити на прогулянку або сходити в тренажерний зал. Після цього ти  почуватимешся краще. Займися спортом або просто будь фізично активним. Це допоможе тобі зберегти здоров'я й ефективно долати прояви стресу.

3. Здорове харчування

Здорове харчування – запорука усунення накопиченої в організмі напруги. Збалансоване харчування, що включає велику кількість овочів, фруктів, молочних продуктів, білків, збереже  твоє здоров'я. Перебуваючи в стресовому стані, ти як, як правило, їси  нездорову їжу (фаст-фуд, морозиво тощо). Замініть такий раціон здоровими стравами.

4. Підтримка батьків

Спілкування з підлітком може бути для батьків непростою справою. У стані стресу спілкуватися з ним стає дещо важче. У таких ситуаціях марно гніватися на дитину або карати її. Якщо ви прагнете, аби підліток краще давав раду стресу, маєте бути поруч і підтримувати його, а не погіршувати ситуацію.

5. Зосередься на позитивних моментах

Відчуваючи стрес, ми загострюємо свою увагу на тому, що йде не так. Ми переймаємося тим, чого нам бракує і що нам не вдається. Стрес може посилитися, коли в тебе  розвивається негативний спосіб мислення. Тобі нелегко знаходити в житті позитив, але твої батьки можуть  допомогти тобі  у цьому.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора