A A A K K K
для людей з порушеннями зору
ВЕЛИКОБУБНІВСЬКИЙ ЗАКЛАД ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ І-ІІІ СТУПЕНІВ РОМЕНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

День безпечного Інтернету

Дата: 06.02.2024 13:49
Кількість переглядів: 16

6 лютого 2024 року у світі відзначався День безпечного Інтернету (Safer Internet Day).

День безпечного Інтернету (SID/ДБІ) запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю. Центр кращого Інтернету представляє Національний комітет Дня безпечного Інтернету в Україні.

Цей день проводиться з метою залучити до дій кожного та кожну, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів. Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.

При проведенні Дня безпечного інтернету ми використовували матеріали на тему платіжної безпеки, розроблені експертами Національного банку України в межах Всеукраїнської інформаційної кампанії з протидії платіжному шахрайству #ШахрайГудбай.

Учні 6 класу на уроці «Здоров’я, безпека та добробут» із великою зацікавленістю взяли участь у грі-вікторині: "КіберБезпека: думай швидко, плати безпечно!". З метою поліпшення обізнаності учнів та ознайомлення їх з основними правила безпеки під час безготівкових розрахунків, особливо в мережі Інтернет.

Із семикласниками провели урок з фінансової грамотності "Правила платіжної безпеки.Види шахрайства". Вчилися правил платіжної безпеки, познайомилися з різними видами та сценаріями шахрайства, а саме:

▪ "фішинг" "

▪ "скімінг".

▪"вішинг" (телефонне шахрайство). Опрацювали методи захисту смартфона від шахраїв, вчилися як створювати складні та унікальні паролі, поліпшували власні навички платіжної безпеки.

З учнями 8 класу провели заняття з платіжної безпеки на тему: «Історія шахрайства з грошима: від фальшивомонетництва до кібершахрайства». Обговорили, як важливо зберігати в безпеці свої особисті дані та фінанси у світі сучасних технологій. Досліджували купюри із власних гаманців.

Учні 9 класу провели виховну годину з фінансової грамотності "Правила платіжної безпеки.Види шахрайства". Звернули увагу на створення паролей для смартфонів та платіжних карток.

Доволі активним і пізнавальним виявився конкурс для учнів 11 класу "Спортивний забіг #ШахрайГудбай" в дещо зміненому форматі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора