A A A K K K
для людей з порушеннями зору
ВЕЛИКОБУБНІВСЬКИЙ ЗАКЛАД ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ І-ІІІ СТУПЕНІВ РОМЕНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

День пам'яті та примирення

Дата: 08.05.2024 13:00
Кількість переглядів: 33

Фото без опису

Перемогли нацизм, переможемо і рашизм!

   Щорічно 8 травня відзначають День пам'яті та примирення. 79 років тому Перемогою над нацизмом закінчилась Друга світова війна. В цій перемозі є великий внесок українського народу: його втрати, його мужність, його подвиг.

   Здавалось, що вже ніколи війна не повернеться до Європи, що людство назавжди засвоїло цей кривавий урок. Але сьогодні український народ мужньо протистоїть широкомасштабної агресії РФ, протистоїть ідеології, яка не визнає суверенітет, свободу і незалежність нашої держави, зневажає загальнолюдські цінності. Вже третій рік український народ захищає свою землю, виборює нову Перемогу, сплачує велику ціну за свою волю, за право самостійно обирати свій шлях, розбудовувати свою Україну - вільну, демократичну, європейську.

   День пам'яті та примирення отримав таку назву, щоб люди пам'ятали загиблих, а примирення стало крапкою у світових війнах. Це не свято урочистості та радості, а день суму та скорботи, символом якого став червоний мак.

   Наша шкільна родина з усім світом вшановує 79-ту річницю закінчення війни як символ перемоги цивілізованого світу над злом нацизму, звільнення людства від загрози глобальної катастрофи.

   Учні поклали квіти до пам’ятника Невідомому солдату, Меморіального Комплексу Вічна Слава – як символу Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війни, ми не можемо не вклонитися і не вшанувати пам'ять сучасних героїв, наших хлопців, які віддали своє життя за Україну.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора