A A A K K K
для людей з порушеннями зору
ВЕЛИКОБУБНІВСЬКИЙ ЗАКЛАД ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ І-ІІІ СТУПЕНІВ РОМЕНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Тренінг «Медіаграмотність під час війни: як вистояти в інформаційному потоці»

Дата: 31.01.2023 02:19
Кількість переглядів: 32

Питання медіаграмотності та критичного ставлення до отриманої інформації завжди були важливими, але сьогодні їхня актуальність зросла в рази. Перебуваючи не просто в часи інформаційної війни, а й відкритої військової агресії з боку Росії проти України, ми маємо ще прискіпливіше та уважніше ставитися до інформації, яку отримуємо.

Тож дотримуйтесь простих правил:

1. СВІДОМО ФОРМУЙТЕ СВІЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПРОСТІР. Оберіть кілька надійних джерел інформації і користуйтесь ними, відфільтруйте зайві, що лише забиратимуть вашу увагу й час, який можна використати з більшою користю.

2. ОПАНУЙТЕ ДУМКИ ТА ЕМОЦІЇ. Саме емоції є рушійною силою поширення неперевіреної, неправдивої інформації. Робіть емоційну паузу перед тим, як надіслати комусь новину, зробити репост або прокоментувати допис.

3. ВИМКНІТЬ РЕЖИМ АВТОПІЛОТА. Аналіз особистого медіаполя допоможе вам зробити висновки і розставити пріоритети в тому, яку інформацію і звідки брати. Не забувайте приділяти більше часу навчанню, оскільки, чим якісніші знання ви здобули з різних сфер, тим складніше вами зманіпулювати.

4. БУДЬТЕ ВІДПОВІДАЛЬНИМИ КОРИСТУВАЧАМИ. Не поширюйте інформацію про переміщення української військової техніки або про місця влучення снарядів, вибухів. Це може коштувати комусь життя. Запитуйте себе, навіщо ви хочете поширити ту чи іншу інформацію і до яких наслідків це може призвести.

Більше про вміння, як перевіряти інформацію, виявляти маніпуляцію, розпізнавати дезінформацію й пропаганду та, як зберегти свій час і нерви дізнайтеся на нашому тренінгу «Медіаграмотність під час війни: як вистояти в інформаційному потоці».

Це робимо ми!

І запрошуємо вас!

Запропонований матеріал розроблено експертами міжнародної організаціі IREX у межах проєкту « Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність» за підтримки посольства США та Великої Британії, у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Академією української преси.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора